Egészségtudatosság

Lélekmasszázs

Az ausztráliai őslakosságtól származik ez a lazítási technika, mely lényünk egészére hat

TESTRE, LÉLEKRE ÉS SZELLEMRE

 

Az EGYSÉGET stimulálja, hogy újra egyensúlyba, harmóniába kerüljünk önmagunkkal.

 
Amivel segíthetek
 
Mottóm

 
BETEGSÉGEK OKAI
 
Léleküzenetek
 
Univerzum Törvényei
 
Könyv ajánlat
 
Új írások
 
Régebbi írások
 
Betegségszimbólumok
 
Daganatos betegeknek
 
Ki vagyok ÉN?

Test-Lélek-Szellem hármasságának egysége  vagyok, ahogy Te is!

 

<

 
Blog
 
Linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyógyító kövek
 
Miért pont ÉN?

A VÁLASZOK KUTATÁSA!

 

 

 

Miért van az, hogy ugyanazzal a diagnózissal egyes betegek meggyógyulnak, mások meghalnak?

A különbség az élni akarás, az élethez való pozitív viszonyulás, a hit, a remény, a bizalom. Számos tapasztalat bizonyítja, hogy addig amíg a betegek bíznak és hisznek a gyógyulásban, addig az állapotuk nem romlik, sőt javul, de amikor elvesztik a reményt állapotuk rohamosan rosszabbodik és halad előre a folyamat..

 

Amikor valakiről kiderül, hogy rákos, akkor többnyire az válik meghatározó tulajdonságává. Maga az egyén, a férj, a feleség, az apa, az anya, a munkatárs, a barát, a kedves, a munkaszerető, a humoros, az intelligens, mind, mind eltűnnek, és csak egyetlen jelző, egyetlen minősítés marad, hogy Ő rákos! Mindenki kizárólag a betegségével, a testével kezd el foglalkozni, az orvosok, a hozzátartozók, a barátok. S a kezelés is kizárólag a beteg testre irányul, nem pedig az ember egészéré.

 

Alapfeltevésem, hogy a betegség, nem csupán a test betegsége, hanem az ember egészére vonatkozik. S az ember egészéhez a testen kívül hozzátartozik a szellem és az érzelem is. Hiszem, hogy az érzelmi és lelki állapotnak nagyon fontos szerepe van a betegségek kialakulásában és gyógyulásában is.

Rengeteg példa bizonyítja, hogy a rák kialakulását megelőzően, kb. az utolsó másfél éven belül olyan stressz helyzet érte a beteget, amelyre a reakciója az volt, hogy feladja a küzdelmet, elvesztette a reményt. S azt gondolom, hogy az a pillanat, az a fajta érzelmi állapot elindít egy sor további pszichológiai reakciót, melyek elnyomják a test természetes védekező képességét, s ez elősegíti a rákos betegség kialakulását.

 

PLACEBO HATÁS:

Minden orvos tudja és tapasztalta, hogy amikor a betegnek placebót ad, ilyen vagy olyan okkal, azaz elhiteti a beteggel, hogy orvosságot adott és az segíteni fog, akkor a beteg panaszai 90%-ban megszűnnek. Ilyenkor a kezelés egyetlen alkotórésze, a hit és a pozitív elvárás.

Egy eset ismertetése:

Dr. Bruno Klopfer, a Krebiozen nevű szer egyik feltalálója tudósított a placebo-hatás egy rendkívüli esetéről. 1955-ben a Krebiozent nagy szenzációval a rák elleni „csodaszerként” harangozta be a sajtó. Miközben az Amerikai Orvosok Szövetsége és a Szövetségi Élelmezési és Gyógyszer-ellenőrzési Hivatal vizsgálatok sorozatának vetette alá.

Dr. Klopfer egyik betegének a nyirokrendszerét támadta meg a rák, a betegség előrehaladott állapotban volt és a nyirokcsomókra is kiterjedt. A betegnek hatalmas daganatok nőttek a testében mindenütt és állapota olyan súlyos volt, hogy gyakran oxigénpalackkal lélegeztették és kétnaponként le kellett szívni a folyadékot a mellkasából. Amikor a beteg megtudta, hogy Dr. Klopfer részt vesz a Krebiozen kifejlesztesében, könyörgött, hogy kaphasson belőle. Dr. Klopfer eleget tett kérésének és a beteg állapota elképesztő gyorsasággal javulni kezdett. Rövid időn belül a daganatok visszahúzódtak, és a beteg visszatérhetett a normális életbe, még a magánrepülőgépét is tudta vezetni.

Nem sokkal később az Amerikai Orvosok Szövetsége és Gyógyszer ellenőrzési Hivatal publikálni kezdte a Krebiozen-vizsgálatok kedvezőtlen eredményeit. A beteg visszaesett, majd állapota válságosra fordult. Dr. Klopfer úgy érezte, hogy a körülmények elég rendkívüliek ahhoz, hogy felhatalmazva érezze magát különleges lépések megtételére. Betegének azt mondta, hogy különleges vegytiszta, kétszeres hatásfokú Krebiozent tudott szerezni, amely biztosan hat, és beadott neki egy sorozat steril vizet tartalmazó injekciót. A beteg felépülése megint hihetetlenül gyorsan ment végbe. A daganatok felszívódtak, a mellkasi folyadék eltűnt, a betegnek már csak bejárnia kellett kezelésre, a repülést is folytathatta és több mint két hónapig tünetmentes volt. Gyógyulását kizárólag hitének köszönhette.

Ezután megjelent a sajtóban az AMA és az FDA vizsgálatainak eredménye: „Az országos vizsgálatok bebizonyították, hogy a Krebiozen teljesen hatástalan a rák ellen.” A beteg néhány napon belül meghalt.

 

Ez a példa is jól mutatja, hogy az orvosba és a kezelésbe vetett hit akár gyógyító erejű is lehet. Amit az orvos mond, azt hiszik. S talán itt hívnám fel a figyelmet, hogy mennyire fontos, hogy az orvos, hogyan közli a beteggel a diagnózist és milyen lefolyást ígér. Kulcsfontosságú a mondatok megfogalmazása. Hiszen minden beteg tudja, hogy a rák, halálos betegség, 30-40% az esély a gyógyulásra, ettől kezdve minden reménye az orvostudomány.

 

Mi is a placebo hatás? Van aki azt mondja, hogy nincs is ilyen, csak a betegség volt pszichoszomatikus, vagyis valamilyen pszichológiai folyamat eredményeképpen jött létre vagy súlyosbodott., tehát nem is volt testet megbetegítő folyamat. Viszont azt mindenki tudja, hogy a magas vérnyomásnak, a szívrohamnak, a fejfájásnak, a fekélynek, az asthmának, egyes bőrbetegségeknek mind van pszichoszmatikus háttere. S vajon a ráknak van-e?

Az orvosok többsége felfigyelt már arra, hogy szinte minden beteg beszámol valamilyen érzelmi stressz fennállásáról.

S ahogyan pszichoszomatikusan megbetegedhet valaki, ugyan ezen az úton meg is gyógyulhat.  

 


Még nincs hozzászólás.
 
BlogPlusz
 
Pozitív megerősítés

 

  a testem minden sejtje vibrál az energiától és az egészségtől

 
Gyógyító gyakorlatok
 
Meditációk
 
Gyógyulás eszközei
 
Energia nővelés módszerei
 
Módszerek a stresszoldásához
 
Idő

Nincs idő, nincs múlt és nincs jövő!!

Csak a jelen van, a most, csak ez a pillanat!!

Találjuk meg a pillanat szépségét!!

 

 tovább>>

 
OSHO

 "Hibázz annyit, amennyit csak lehet és közben egyetlen dologra figyelj, ne kövesd el újra ugyanazt a hibát. És fejlődni fogsz!"

 
Videók
 
Képtár
 
Bannerem

 
Bannercsere
 
Elérhetőség
 
Névnapok

 

 
Számláló
Indulás: 2008-10-01
 

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!